Koelvers bewaren

Onze maaltijden zijn met de grootste zorg bereid en moeten dus ook met de grootste zorg worden bewaard. De geleverde maaltijden moeten dan ook dadelijk in de koelkast worden geplaatst (tussen 2°C en 4°C) en hebben een gecertificeerde koelverse houdbaarheidsdatum van 21 dagen. Dit zorgt ervoor dat u zeer gemakkelijk en flexibel kan inspelen op een eventuele hogere of lagere bezetting binnen uw organisatie.

A-malop adviseert aparte koelkasten te gebruiken voor het stockeren van onze maaltijden. Deze koelkasten dienen wekelijks gereinigd en ontsmet te worden. Als u producten niet verbruikt heeft, kan u deze invriezen vόόr de vervaldatum en hiervan een inventaris aanleggen. De ingevroren producten moeten binnen de twee maanden worden verbruikt.

Maaltijden opwarmen

Het doel van een koude-lijn-systeem is om ervoor te zorgen dat de tijd tussen het opwarmen en het verbruiken van de maaltijd zo kort mogelijk is. Op deze manier worden de vitamines maximaal behouden en is de structuur van de maaltijden optimaal.

De maaltijden kunnen worden opgewarmd in een microgolfoven, een conventionele oven of in een professionele regeneratie oven. De investeringen die hiervoor nodig zijn, zijn afhankelijk van de capaciteit van de organisatie.

Bij het gebruik van een conventionele oven, verdeelt u hiervoor de maaltijden in inox gastronoombakjes vlak voor het opwarmen. U gebruikt best altijd een deksel, behalve als u iets gepaneerd opwarmt.

Als de maaltijden warm zijn, moeten deze altijd even opgeroerd worden om de warmte maximaal te verdelen. De temperatuur moet schommelen tussen minimum van 65°C en maximum 85°C.

De soepen worden geleverd in concentraatvorm. Dit wil zeggen dat u evenveel water moet toevoegen als concentraat. U brengt het water, samen met het concentraat langzaam aan de kook.